baby bed and breakfast

Downtime

5 juli 2020

Overuren. Op het werk, thuis. We kennen ze allemaal.

In de jaren voordat ik moeder werd wisselde ik drukte af met downtime of juist even helemaal losssss gaan. Ook herkenbaar? Heel eerlijk is dat er sinds een jaar of 10 niet meer zo vaak bij. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat bij jou is.

Het gevolg? Mijn hoofd draait overuren. Werk, en daarnaast vrijwel altijd kinderen om me heen geeft me het gevoel altijd scherp en alert te “moeten” zijn. Dat kost bakken met energie. Heel simpel opruimen werkt voor mij. Om alles letterlijk weer een plekje te geven. Ook in mijn hoofd klopt het dan weer. Daarnaast bewegen. Daar schreef ik al eerder over. Even leeglopen. Heerlijk.

Met de komst van een gezin gaat de behoefte aan downtime over in behoefte aan me-time. Tenminste daar wordt ontzettend veel over gesproken en geschreven. Ik hou het liever bij downtime.

Opladen kan ik ook tijdens een fijne massage van de kinderen vlak voor ze gaan slapen. Daar ontspannen we allemaal van! Echt ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Blijf de technieken van babymassage toepassen, ook als je kinderen al groter zijn. Hier kun je je gegevens achterlaten en krijg je toegang tot een fijne voetmassage. Eentje die je op elk moment, lekker op de bank of op bed, kunt geven aan je kids. Pas je grepen op gevoel aan of ga eens voor een opfriscursus kindermassage. Daar heb je zoveel aan!

Downtime is voor mij ook zoiets als nieuwe nagelakjes uitproberen uit de Mama Boxen. Meestal zoek ik een rustig plekje op dat als snel ontdekt wordt door een van de meiden. Vervolgens gaan er drie tongetjes uit de mond en worden er 40 tenen gelakt…Ik heb leren ontspannen in drukte volgens mij.

Ik geloof in dit soort kleine relaxmomenten, maar zeker ook in het grote genieten. Heerlijk vind ik het om onze gasten in de Baby B&B een te verwennen en totaal te ontspannen. Daar krijg ik echt energie van. Natuurlijk schakel ik thuis ook wel eens hulptroepen in om er echt even tussenuit te gaan. Vaak vragen we opa en oma en oh wat hebben we dat gemist de afgelopen maanden. Vandaag voor het eerst weer extra downtime “Wij zijn er even niet”  🙂

Mooie zondag, met hopelijk voor jou ook wat downtime ♥

liefs An