babymassage

Hoe doe jij dat? Babymassage op afstand

5 april 2020

Langzaam went de nieuwe situatie. Thuis werken, huiswerk begeleiden, plezier maken en iedereen tevreden houden met steeds weer nieuwe projectjes. Nou ja, iedereen… Het is druk en dat gaat vaak ten koste van mijn eigen creativiteit. Toch lukt het me om mee te bewegen, nieuwe ideeen vorm te geven en nieuwe kansen te zien. Hoe doe jij dat?
Ik krijg vaak de vraag hoe ik tot mijn ideeën kom. Voor MAM-AN, maar ook hier thuis. Die komen echt niet zomaar kan ik je vertellen. Daar gaat wat werk aan vooraf. Ik deel het graag met je. Drie dingen die voor mij heel goed werken:

  • Hardlopen

Het liefst loop ik elke week twee keer een heel stuk hard. ‘s Morgensvroeg als nog niet iedereen op de been is en dan zonder muziek of telefoon. Of ik er elke keer evenveel zin in heb is een goede vraag…Maar dat het werkt weet ik 100% zeker dus ik ga er elke keer weer voor. Het is voor mijn drukke hoofd echt de manier om de dingen wat “los” te lopen en letterlijk ruimte te maken voor CREATIVITEIT. Na een km of 5 begint het meestal te stromen. Dan zie ik ineens de dingen om me heen en kondigen nieuwe ideeën zich zomaar aan. Dus voor alle mama’s met een vol hoofd, ga naar buiten!! Wandel, jog of ga lekker hardlopen, echt het werkt. Volhouden.

  • Alleen zijn

Als het me lukt om me even los te maken van alles en iedereen dan ga ik ervoor zitten en pak ik mijn TO DO list erbij. Wat moet er gedaan worden en waar kan ik mijn creativiteit op loslaten? Door het op te schrijven maak ik weer ruimte in mijn hoofd. Tot zover nog geen hogere wiskunde toch? En dan door naar stap 3.

  • Doen

Deze stap is het die mij kenmerkt denk ik. Nu er het een en ander bedacht is en op papier staat wil ik het voelen. Ervaren. Ik sla daarbij dus misschien wel wat stappen over om het helemaal veilig en compleet doordacht aan te pakken, maar dit is hoe het voor mij werkt. SPRINGEN en uitproberen. Voelt het goed, dan pak ik door.

Zo sprong ik deze week in het diepe van babymassage via videocontact. Techniek is niet mijn sterkste kant dus blij dat dit me al gelukt was! En toen de massagegrepen ook nog eens super goed overgenomen werden door de mama aan de andere kant van het scherm was ik TROTS. En nu doorpakken. Want hiermee wil ik veel meer mama’s blij maken!! Hieronder een kleine impressie.

Ken jij iemand in je omgeving die ik blij kan maken met een korte privé cursus babymassage via een videocall, fijn als je dit bericht deelt! En hopelijk lukt het jou ook om in deze tijd van veel binnenzitten en alle ballen in de lucht proberen te houden ook om je creativiteit aan te blijven boren.

Mooi zondag,

An