Vertrouwen

2 februari 2020

Een zwangerschapsmassage start bij mij altijd met een kort gesprekje. Ik vind het fijn om tijd te maken om elkaar een klein beetje te leren kennen en te horen hoe het gaat. Super fijn is het natuurlijk als vrouwen met regelmaat komen tijdens de zwangerschap en je zo een kleine band opbouwt.

Zo leerde ik een moeder kennen die erg veel ontspanning haalde uit de uurtjes op de massagetafel. Na enige tijd deelde ze haar eerste bevallingservaring. Die was heftig. Na een uitputtende bevalling volgde op het laatst een spoedkeizersnede. Moeder en dochter hadden tijd nodig om hiervan te herstellen en de eerste weken waren dan ook zwaar.

Wat ik hoorde kon ik heel goed begrijpen. Vooral een eerste bevalling kan je echt “overkomen” en de start met je kindje is dan niet altijd gemakkelijk.

Met de uitgerekende datum van het tweede kindje in zicht nam de spanning toe. Zou het weer zo zijn als de vorige keer? Zo heftig en zwaar? Kan ik het wel? Hoe kan ik er toch zo ontspannen mogelijk op voorbereiden? Uit eigen ervaring weet ik dat iedere bevalling op zich staat en dus hadden we het over vertrouwen. Ik had er namelijk alle vertrouwen in dat ze het kon! Vasthouden dat positieve gevoel.

De zwangerschapsmassages deden goed. Het contact met de baby tijdens de massage helpt daarbij. En hoe blij was ik toen deze moeder laatst terugkwam voor een ontspanningsmassage en vertelde dat ze een hele fijne tweede bevalling had en het ontzettend goed ging met haar en de baby. Yesss, een succeservaring!

Als je toch ergens over wilt twijfelen, twijfel dan over de grenzen van je mogelijkheden (Don Ward)

Mooie zondag, liefs

Anne