geluk

Waar word jij gelukkig van?

28 juni 2020

Na het douchen vroeg mijn dochter aan mij “mam, waar word jij gelukkig van?”. Geweldig hoe ik toch steeds verrast kan worden door de vragen van mijn meiden. Soms zijn het vragen waar ik echt geen antwoord op weet. Zo is Resa op dit moment helemaal into de auto’s. Zij vraagt mij welke auto’s volledig electrisch zijn, welk automerk al heel lang bestaat en hoe de handgrepen van een Tesla eruit zien. Tja…daar heb ik dus niet altijd een antwoord op aangezien auto’s niet zo mijn ding zijn. Lorijn vraagt vooral wanneer ze jarig is, wanneer Sinterklaas komt, of ze morgen naar het zwembad mag en wie er op bezoek komen. Daar heb ik altijd wel een (handig 😉 antwoord op.

June is supernieuwsgierig. Vragen over dieren, mensen, het heelal, vroeger maar ook hele persoonlijke vragen komen dagelijks voorbij. En als we het antwoord niet weten zoekt ze het op én onthoudt ze dit.. Dus als de vraag nog eens voorbij komt en ik weer een beetje wazig voor me uitkijk vult ze zelf het antwoord maar in. Point made…

Nu dus deze vraag. Waar word jij echt gelukkig van?  Heb jij hier zo een antwoord op?

Dit soort vragen zijn meer mijn ding en kan ik gelukkig gemakkelijk beantwoorden. Ik vertel haar dat ik het meest gelukkig ben als we met z’n allen bij elkaar zijn. Als we plezier maken. Van buiten zijn, als de zon schijnt. Als ik anderen zie genieten, ook van het moois van MAM-AN. Kortom WARMTE, dat maakt mij gelukkig. Toepasselijk terugkijkend op de afgelopen tropische dagen.

“En jij” vroeg ik? “Ik weet wel waar ik dankbaar voor ben” zei ze. “Ik vind jou lief, en papa. En mijn zusjes. Want jij zegt dat ook altijd dat ik daar blij mee mag zijn…en als het gezellig is en…niet zo heel erg de warmte mam…ik ben vandaag echt oververhit geraakt.”

En toch doet het iets met ons, die warmte. Prachtig dit. Word je toch gelukkig van?

Mooie zondag,

AN