Waardering

19 januari 2020

Hoe belangrijk vind jij het om waardering te krijgen? Voor wie je bent of wat je doet? Hoe vaak spreek jij heel duidelijk jouw waardering uit?

Een van mijn goede voornemens is om meer waardering te geven. Voor kleine dingen die goed gaan zoals een ochtend zonder gedoe en lekker op tijd op school. Dat gaat namelijk niet altijd vanzelf en hoe fijn is het als je de dag positief kunt beginnen? Voor grote dingen die je eerder dacht nooit voor elkaar te krijgen zoals een halve marathon lopen. Een geweldige boost!

Meer waardering ook voor dingen die niet goed gaan. Dat klinkt vreemd. Mijn natuurlijke reactie als dingen niet gaan zoals ik dat graag had gezien is teleurstelling en daarna vaak een stap terug. Een afwijzing bijvoorbeeld. Kan ik dat ook waarderen? Kan het er ook voor zorgen dat het vuur nog wat opgestookt wordt en mijn motivatie om een volgende keer een “ja” te krijgen juist wordt vergroot?

Vorige maand kreeg ik een heel lief berichtje van een moeder, waarin ik nogmaals werd bedankt voor de mooie foto’s die ik vlak na de geboorte van haar zoontje had gemaakt. In de video die als bijlage meegestuurd werd zag ik een aantal van de foto’s die ik gemaakt had, samen met een aantal andere mooie familiefoto’s in een supermooie collage aan de muur. Ze schreef dat ze iedere keer als ze de foto’s bekijkt dat moment van vlak na de geboorte weer voelt en dat ze daar heel dankbaar voor is. Zulke momenten vliegen toch razendsnel voorbij.

Die waardering is zo fijn. Daar kun je echt nog dagenlang een goed gevoel van krijgen. En ja dat is ook precies wat ik wil vangen in een newborn shoot. Die bijzondere en toch zo gewone momenten die je “bewaart” en later zo vaak als je wilt terug kunt zien en koestert, waardeert. Happy January ♥

Liefs, Anne

Omdat ik het ook erg kan waarderen dat je mijn blog leest geef ik je graag 10% korting als je in januari of februari een newborn shoot boekt.