June

Welkom lieve June

14 juni 2020

Tien jaar geleden maakte jij mij moeder lieve June. Wat heb je ook weer naar deze verjaardag uitgekeken en wat hebben we er een mooi feestje in de buitenlucht van gemaakt. Daar houden we allbei van. Feestjes vieren, taarten bakken, versieren en dan genieten samen met familie en vrienden. Beschuit met muisjes hebben we  inmiddels ingeruild voor slagroomtaart. Jouw lievelingstaart.

Die eerste muisjes herinner ik me nog als de dag van gisteren. Zoveel in deze afgelopen tien jaar ben ik alweer vergeten (iets met druk en gebroken nachten enzo) Maar dat moment…

Van Anne naar Mama
of nee
Van Anne naar Mama én Anne

Dat is zoals ik ook eerder schreef best heftig geweest. Ik bereid me altijd goed voor op alles. Maar dit overkwam me toch echt. Dat was spannend en soms angstig. Elkaar leren kennen, begrijpen. Het graag goed willen doen maar soms geen idee hebben hoe. Het bracht verborgen talenten naar boven bij jouw papa. Daar groeien wij nog elke dag van.

Het moederschap heeft ervoor gezorgd dat ik nu doe waar ik al mijn liefde, aandacht, passie en creativiteit in kwijt kan – MAM-AN – Waar ik de mama’s in het bijzonder in het zonnetje zet omdat dat is wat ik geleerd heb. Goed voor jezelf zorgen tijdens een zwangerschaps en daarna. Jezelf verwennen en laten verwennen! De super belangrijke rol van de partners vergeet ik echt niet. Papa’s kunnen net zo hard genieten in de Baby B&B en verwend worden met een Papa Box of een ontspanningsmassage.

Lieve June, wisten wij veel 10 jaar geleden. Zoveel meer weten we nu. Begrijpen we nu en genieten we nu. Helemaal vereerd ben ik als je deze week je spreekbeurt geeft over MAM-AN. Een waanzinning compliment. Maar eerst nog vandaag. Jouw kinderfeestje. Nee, jouw tienerfeestje. Duurt altijd even bij mama 😉

Mooie zondag,

An